Reglerne er simple. Alt er tilladt.
Det gælder også slag og spark i hovedet, men det er ikke noget, der afskrækker 14-årige Sara Suriwan fra at stille op til konkurrencer i thaiboksning. Heller ikke selv om modstanderne nogle gange er drenge, der både er ældre og større. Så længe man blot har teknikken og hurtigheden, betyder det ikke noget.
Men Sara Suriwan imponerer ikke kun med sine resultater, sin dedikation til sporten og sin konstante higen efter at udvikle sig, så hun en dag kan blive professionel thaibokser.
Hun vinder lige så meget med sit væsen og den måde, hun inspirerer andre i Great Danes Fight Club i Odense på.
- Sara giver generøst af sin tid og erfaring til andre. Hun går forrest og støtter klubbens øvrige udøvere. Især de yngre kvinder og børn, der ser op til hende som et stærkt forbillede. Saras tilgang til træning er præget af glæde og åbenhed, og hun møder altid sine kammerater med et smil. Det er ildsjæle som Sara, der gør vores klub til et bedre sted, skriver næstformand og træner Julie Larsen blandt andet i den indstilling, som ligger til grund for, at Sara Suriwan er en af de syv unge fynboer, der er nomineret til Fynske Bank Kammeratskabsprisen, som bliver uddelt i forbindelse med Fynske Bank Sportslørdag den 18. januar i Odense Idrætspark.
Sådan har det imidlertid ikke altid været.
Sara Suriwan rykkede allerede som 10-11-årig op på klubbens elitehold, hvor hun skulle træne med voksne, selv om hun på det tidspunkt ikke var særlig åben.
Jeg havde en form for akavethed i mig og sagde ikke ret meget. Det var svært at komme ind på et voksenhold, hvor de andre havde kendt hinanden gennem mange år, husker hun.
Derfor måtte hendes træner i en periode støtte hende for at fastholde motivationen, og i dag er billedet helt anderledes.
Jeg er blevet meget mere social og har fået mange venner og et meget tæt bånd med de andre, selv om jeg stadig træner med voksne. De er lidt som en ekstra familie for mig, siger Sara Suriwan.
Nu er hun selv den, der tager imod andre i klubben, for som 14-årig er hun allerede træner for sit eget kvinde- og pigehold, hvor aldersspændet går fra 15 til omkring 40 år.
Det er ikke alle, der gerne vil i kamp. Der er også mange, som bare vil i god form og kunne forsvare sig selv, og det hjælper jeg dem selvfølgelig med. Nogle gange kan jeg godt finde på at sige til dem, at de skal tage sig sammen. Andre gange skal de tage det roligt. Den gode form skal nok komme på et tidspunkt, forsikrer Sara Suriwan, der nyder rollen.
Det samme gælder, når hun ser andre piger, der ligesom hende selv har lyst til at dyrke muay thai på konkurrenceniveau.
Det er virkeligt fedt at være med til at træne dem op til at skulle i kamp og være med som deres træner. Det var sødt at se dem kæmpe, og jeg synes, det er spændende at se andre gå i mine fodspor, siger Sara Suriwan.
Selv om muay thai er en individuel idrætsgren, er hun meget bevidst om, at man ikke kan nå sine mål alene. Man er nødt til at have nogle at træne med, som man kan stole på og sparre med på en sikker måde. Selv er hun flere gange blevet sparket i hovedet, men skaderne begrænser sig som regel til genstridige blå mærker, og Sara Suriwan træner de fleste af ugens dage og har de fleste af sine venner i klubben.
Thai-boksning har ændret min personlighed. Førhen troede jeg ikke så meget på mig selv, men jeg har virkelig fået selvtillid og er blevet meget mere social, og fællesskabet er meget vigtigt for mig, siger hun.
Hvis det bliver Sara Suriwan, der vinder de 25.000 kroner, som følger med Fynske Bank Kammeratskabsprisen, skal pengene gå til en udlandstur, der både skal give sportslig inspiration og styrke klubbens sammenhold yderligere.