For 14-årige Arthur Malchow-Møller betyder fodbold alt.
I timerne på Dalumskolen sidder han helst med en fodbold mellem fødderne, i frikvarterne spiller han, og fritiden bruger han i B1913, hvor han supplerer den organiserede træning med selvtræning, FIFA-spil på computeren og en stærk tilknytning til Liverpool FC.
- Fodbold er nærmest hele mit liv, og jeg tænker på det stort set hele tiden. Det er kun, når jeg sover, at jeg ikke tænker på fodbold, siger han.
Alligevel er det ikke hans dedikation til sporten, der gør Arthur Malchow-Møller til en af de nominerede til Fynske Bank Kammeratskabsprisen, som bliver uddelt til Fynske Bank Sportslørdag den 18. januar i Odense Idrætspark.
Det helt særlige ved den 14-årige midtbanespiller er den enorme udvikling, han har været igennem de seneste år, og det overskud, han udviser i forhold til klubkammeraterne.
For fem år siden følte han sig udenfor fællesskabet i fodboldklubben, var bange for at lave fejl på banen og for holdkammeraternes reaktioner, hvis det skete. Alligevel blev han bedt om at hjælpe til på holdet over sit eget, og det viste sig at blive et afgørende vendepunkt.
Første gang, han dukkede op, var han ganske vist nervøs, usikker og sagde stort set ikke et ord, men det ændrede sig, da han blev taget godt imod og følte sig som en vigtig del af fællesskabet. I dag sprudler han af glæde, kæmper for fællesskabet, byder nye medlemmer velkommen og er et forbillede for andre, der har problemer med at styre temperamentet i en sport, hvor der ofte er mange følelser på spil.
- De andre var heldigvis ligeglade med, at jeg var ny på holdet. De tog mig med i fællesskabet med det samme, og jeg kunne meget bedre lide den måde, de hjalp hinanden og talte til hinanden på. Jeg behøvede ikke at være bange for at lave fejl, husker Arthur Malchow-Møller.
Det sammenhold har træner Meike Noorslykke brugt lang tid på at opbygge og italesætte. For hende er den sociale trivsel afgørende for, at man også kan lykkes som hold og præstere sportsligt, men Arthur Malchow-Møller skiller sig alligevel positivt ud.
- Han er vokset som ingen anden, jeg nogensinde har set, og som træner er det meget rørende at se den udvikling. Arthur motiverer og støtter dem, der har det svært. Han ved, hvordan det er at stå udenfor fællesskabet, og nu er han selv limen, der holder det hele sammen. Arthur har taget mit mantra til sig om, at det ikke kun er på banen, vi skal spille hinanden gode. Det skal vi hele livet, skriver Meike Noorslykke i sin indstilling af Arthur Malchow-Møller.
Sammen med holdkammeraterne sørger Arthur Malchow-Møller altid for friskpumpede bolde, overtrækstrøjer og kegler til træning, og han sikrer, at alle har kørelejlighed til udekampene. Desuden er han hjælpetræner på klubbens U7/8-hold.
Derudover har han arbejdet meget med at styre sit temperament og acceptere, at man nogle gange lægger en dårlig aflevering eller misser en tackling, og at kunsten består i at komme videre, selv når man bliver indebrændt og ærgerlig. Det arbejde, har han været åben om, og på den måde er han i dag et forbillede for andre klubkammerater, der på samme måde kan blive rasende på sig selv, når de ikke lykkes med det, de gerne vil.
- For fem år siden snakkede vores trænere meget om fællesskabet, og hvordan man opfører sig ordentligt. Det behøver vi ikke mere, for det er nærmest brændt fast i os, siger Arthur Malchow-Møller, som er overrasket og glad for at være indstillet til Kammeratskabsprisen.
- Jeg kan godt mærke, at der er sket noget med mig de seneste år. Jeg bliver ikke længere så sur. Jeg snakker mere med andre og hjælper folk mere, end jeg gjorde før. Jeg er ikke så nervøs og har fået mere selvtillid. Meike har betydet meget for mig. Både i forhold til teknik og forståelsen af fodbold, men også i forhold til min mentalitet. Jeg kunne ikke en tiendedel af det, jeg kan nu, da jeg rykkede op på hendes hold, siger Arthur Malchow-Møller.
Hvis han vinder Fynske Bank Kammeratskabsprisen, skal de 25.000 kroner, som følger med, gå til en fælles tur for holdet.