Skip to Main Content
Skrevet d. 06. september, 2024

Regionsdirektør på jagt efter aktiemarkedets næste højdespringer  

Claus Lauenborg, Fynske Banks regionsdirektør i Aarhus, har et veludviklet konkurrencegen, samler ikke på andenpladser og løber gerne en vis risiko, når han investerer. Nu skal de kommende fire uger vise, om det er nok til at vinde Byens Aktiedyst i Aarhus eller i hvert fald slå komiker Carsten Bang og de to tidligere AGF-spillere Martin Jørgensen og Marc Rieper. 

Claus Lauenborg nyhed

Hvordan er din risikoprofil? 

- Jeg er som udgangspunkt meget risikovillig. Det gælder, uanset om jeg spiller kort, sætter penge på Oddset eller investerer. Men samtidig satser jeg aldrig mere, end jeg kan tåle at tabe, så jeg vil kalde det en velovervejet risiko. Jeg har tidligere selv forsøgt at styre mine investeringer, men jeg har ikke tid til at passe dem ordentligt. Det kostede mig tilbage i 2005/2006, og siden har jeg haft nogle til at gøre det for mig. 

 

Adskiller din risikovillighed i en konkurrence som Byens Aktiedyst sig fra den virkelige verden? 

- Byens Aktiedyst løber kun over fire uger. Det er en meget kort tidshorisont. Derfor kan man godt argumentere for, at det gælder om at gå all-in på risiko, hvis man vil vinde konkurrencen. Det svarer lidt til at gå ned på casinoet og sætte alle sine penge på rød eller sort. Sådan er det selvfølgelig ikke, når man investerer for sine egne penge. 

 

Hvordan er din strategi? 

- Jeg går efter nogle af de gode, gængse aktier til at skabe fundamentet, og så leder jeg efter nogle upcoming-virksomheder, der kan vise sig at blive højdespringere. Jeg har tænkt mig at investere i medicinalindustrien og i pengeinstitutter. I og med, at vi bliver flere mennesker på kloden, tror jeg på, at medicinalindustrien også fremover kommer til at tjene penge, sådan som den har gjort det længe. Jeg kunne godt finde på at kigge efter en aktie som amerikanske Eli Lilly, der producerer slankemidlet Zepbound. Samtidig tror jeg på pengeinstitutterne, selv om konkurrencen er hård. Hvis renten falder, betyder det godt nok, at deres indtjening falder. Til gengæld kommer der mere gang i samfundet, så flere virksomheder bygger nyt domicil eller investerer i maskiner, og flere private vil købe boliger, og det er også godt for pengeinstitutterne. 

 

Hvad kigger du efter, når du skal spotte en mulig højdespringer? 

- Det kunne være it-virksomheder eller selskaber, der arbejder med kunstig intelligens. Det er kommet for at blive, og området udvikler sig hurtigt. Udfordringen er at finde de rigtige virksomheder og gå ind på det rigtige tidspunkt, for det kan være svært at vurdere, om det er for tidligt. 

 

Hvad forventer du dig af konkurrencen med Martin Jørgensen, Marc Rieper og Carsten Bang? 

- Jeg kender de to fodboldspillere og ved, at de begge har et stort vinder-gen, så jeg forventer, at de går all-in for at vinde konkurrencen, mens Carsten Bang er en dark horse. 

 

Betyder det noget for dig at klare dig godt? 

- Jeg samler ikke på andenpladser. Det ved mine medarbejdere godt, men i den her sammenhæng er jeg spændt på, om jeg kan vinde.