Skip to Main Content
Skrevet d. 13. september, 2024

Er dit boliglån klar til det nye år?

Skal dit rentetilpasningslån refinansieres den 1. januar 2025? Så er det nu, du bør overveje, om lånet fortsat passer til dine behov. Sidste frist for ændringer er den 31. oktober 2024.

Er du blandt de boligejere, der står over for en rentetilpasning af dit lån den 1. januar 2025, er det tid til at overveje, om dit lån stadig passer til din økonomi. Med de seneste års rentestigninger er det vigtigt at sikre, at dit lån stadig er det rigtige for dig.

Rentestigningerne betyder nemlig, at du kan forvente en højere rente på tilpasningslån som F3 og F5, end du har været vant til. Den gode nyhed er dog, at renten i det nye år ser ud til at blive lavere end de foregående år. F3- og F5-renterne forventes at lande omkring 2,7 procent, hvilket betyder, at du muligvis skal sætte lidt flere penge af i dit månedlige budget.

- Lige nu ser vi typisk, at boligejere med F5-lån vælger lån med kortere løbetid, da mange forventer, at de korte renter vil falde en smule. Hvis dit lån skal rentetilpasses den 1. januar 2025, skal du senest træffe beslutningen inden den 31. oktober 2024, forklarer Heidi Nordquist, boligansvarlig i Fynske Bank.

De seneste års stigende renter er et resultat af centralbankernes kamp mod den høje inflation. Men ifølge Fynske Banks finanschef, Karsten Kjelde, ser vi nu en mere stabil balance mellem vækst, inflation og renter. Der er dog forventninger om, at de korte renter kan falde lidt over de kommende år.

- Vi har set store rentebevægelser i løbet af sommeren på grund af usikkerhed på de finansielle markeder. Fremadrettet ventes de korte renter at falde til et niveau omkring 2,25 - 2,50 procent i 2025. De lange renter forventes at stabilisere sig omkring de nuværende eller lidt højere niveauer. Det betyder, at vi stadig forventer udstedelse af den 30-årige realkreditobligation med en rente på 4 procent, siger Karsten Kjelde.

Når du skal vælge boliglån, er der imidlertid flere ting end renteudsigterne at tage hensyn til. Det handler også om, hvad du har det godt med. Hvis du ønsker tryghed og ikke vil bekymre dig om rentestigninger, kan et fastforrentet lån være en løsning. Her ved du, hvad du skal betale, uanset hvordan renten udvikler sig. Hvis du derimod tror på, at renten vil falde de kommende år, kan et lån med kortere rentebinding være en idé. Husk blot, at renten også kan stige igen.

Du kan selv beregne din kommende rente her:

Regn selv på dit rentetilpasningslån

Husk, fristen for at ændre dit lån er den 31. oktober 2024. Hvis du ikke gør noget, vil du automatisk få ny rente den 1. januar 2025.

Har du spørgsmål eller er i tvivl om, hvad der er det bedste valg for dig, er du altid velkommen til at kontakte din rådgiver. Vi er her for at hjælpe dig med at finde den bedste løsning.

Book et møde