Skip to Main Content
Skrevet d. 24. september, 2024

Er din bolig klar til mere vand? 

Klimaet ændrer sig, og det får også betydning for din bolig. De ændrede vejrforhold betyder, at vi skal se på vores bolig med nye øjne og sørge for, at den er beskyttet mod indtrængende vand.

Energi Og Klimatjek 11

Klimaet forandrer sig, og med det følger større regnmængder og voldsomme byger. Det giver problemer for mange boligejere, der kæmper med vand, som trænger ind gennem kælderdøre, stiger op gennem kloakker eller oversvømmer hele boligkvarterer. 

2023 blev det hidtil vådeste år, siden man begyndte at foretage systematiske vejrmålinger, og meget tyder på, at vi også fremover skal forholde os til store nedbørsmængder.  

- Det er man som boligejer nødt til at forholde sig til, hvis man vil fremtidssikre sit hus eller fritidsbolig. Derfor gælder det om at være på forkant og kende husets svagheder: Er fundamentet gammelt og revnet, eller trænger tag, nedløbsrør og kloaksystem til en udskiftning? 

Det overblik kan du som kunde Fynske Bank og med et boliglån i Totalkredit nu få med et klimatjek til en meget favorabel pris på 1.995 kroner. Normalt koster klimatjekket 4.995 kroner. 

- Som noget nyt er det eksisterende tilbud om et energitjek udvidet til også at omfatte et klimatjek, og det er noget, der har været meget efterspurgt. Medierne er fyldt med historier om oversvømmelser og problemer med opstigende grundvand, og hvis man vil fremtidssikre sin bolig, er man nødt til også at klimasikre den, siger Heidi Nordquist, der er boligansvarlig i Fynske Bank. 

Det gælder ikke kun boligejere i kystnære områder, men alle kunder med fast ejendom.  

Konkret sparring

 

Med et klimatjek af sin bolig får man rådgivning om, hvordan man bedst muligt sikrer sin ejendom, og konceptet er enkelt. 

Når man booker et klimatjek, får man besøg af en energikonsulent fra NrGI Rådgivning, der gennemgår boligen og kommer med konstruktiv og konkret sparring. 

Efterfølgende får man en rapport med en række specifikke forslag i et letforståeligt sprog og et koncept for, hvordan man kommer videre. 

I rapporten står der også, hvilke typer af håndværkere, man får brug for til de forskellige forbedringer af boligen, og der er et prisoverslag på de enkelte opgaver. Så kan man efterfølgende tage stilling til, hvad man vil have lavet og i hvilken rækkefølge, forklarer Heidi Nordquist. 

Rapporten kan også være et godt udgangspunkt for en dialog med banken om finansieringsmuligheder i forhold til de enkelte tiltag, som kan sikre boligen mod klimamæssige udfordringer. 

- Boligen er typisk den største investering, man foretager, og derfor handler det også om at passe godt på den, få den til at leve længe og gøre oplevelsen af at bo der bedre, påpeger Heidi Nordquist. 

Hvis du er interesseret i at høre mere eller bestille et klimatjek af din ejendom, kan du kontakte din rådgiver, der hjælper dig videre i processen. 

Book et møde

Det får du med et Energi- og Klimatjek 

 

- Konkrete forslag til, hvilke energirenoveringer du kan gennemføre for at spare på energiforbruget. 

- Prisoverslag på de forskellige projekter sammenholdt med, hvad du kan forvente at spare pr. år, hvis projekterne bliver gennemført. 

- Viden om, hvordan du kan beskytte din bolig mod indtrængende vand, både regnvand, kloakvand og vand fra oversvømmelser 

- En handlingsplan for vedligeholdelse af din bolig, så den bevarer sin værdi og/eller bliver lettere at sælge. 

- Der følger ved både energi- og klimatjek konkrete anvisninger med på, hvilke typer af håndværkere, der kan foretage forbedringerne og et prisoverslag på opgaverne. 

- Mulighed for at tilkøbe energimærke. 

Vælg den pakke, der passer til dig  

 

Du kan vælge at købe Energi- og Klimatjek samlet eller hver for sig. I den indledende snak med energikonsulenten finder I sammen frem til, hvad du har brug for.   

Et samlet energi- og klimatjek koster 1.995 kroner (normalpris: 4.995 kr.), mens et særskilt energi- eller klimatjek begge koster 1.495 kroner (normalpris: 3.495 kr.). 

Det er også muligt at tilkøbe et energimærke, som kan bruges i tilfælde af, at du søger offentligt tilskud eller har planer om at sælge dit hus.